Laatste avond

Daar zitten we dan, op een kampeerplek waar we al eerder zijn geweest. Met een flesje rode wijn die we meegenomen hadden vanuit Margaret River. Onze laatste avond.

Na 6 geweldige weken en bijna 6000 kilometer te hebben gereisd is deze avond aangebroken.

Ik heb mijn droom waargemaakt, ik ben afgereisd naar Northen Territory en een geweldige laatste week in Darwin doorgebracht.

De aankomst in Northen Territory begon al goed. Er bleek namelijk een rodeo te zijn. Laat dat nou net op mijn bucketlist staan! Samen met 4 andere gingen we naar de rodeo. Op het terrein was een gratis camping. Ik besloot even kennis te maken met onze buren, wat maar goed was ook! Zo kwamen Shane (1 vd jongens) en ik erachter dat hij in dezelfde kamer in mijn huis in Margaret River heeft gewoond voordat ik erin kwam! Wat is de wereld toch ontzettend klein!

De jongens nodigde ons uit om bij hun te verblijven in Darwin na de rodeo. We hadden een hele leuke klik en het zou ons ook nog veel geld besparen. Zo gezegd zo gedaan, 6 dagen later gingen we er eindelijk weer weg haha. Het waren geweldige hosts, namen ons mee naar de nachtmarkt, gingen met ons varen en 1 van de jongens had een optreden waar we met veel plezier heen zijn gegaan. Wat ook een leuk detail is, is dat zij volgende week ook gaan roadtrippen, terug naar huis. Huis is voor hun vlak bij Geelong (waar ik de eerste maand gewoond heb) dus ik zie ze in december weer!

Gister was het tijd om de weg weer op te gaan omdat we 1300 kilometer terug moeten rijden voor mijn droombaan. Vorige week kreeg ik een telefoontje dat er werk was voor mij en Micha op een Cattle station. Een cattle station is een enorme boerderij  (1,990 hectare groot) die kuddes koeien heeft voor de vleesindustrie. 1 van ons moet koken voor 6 mensen en de ander doet werk op de station wat met de kuddes te maken heeft.

We kunnen ruilen wanneer we willen, dus wanneer we het even zat zijn ruilen we gewoon om. Ik ben onwijs enthousiast over deze baan, het is altijd al een droom geweest om te gaan werken op een cattle station. Tijd om wat echte cowboys te ontmoeten! De baan betaald goed en telt mee voor onze dagen voor de visa. We kunnen minstens 3 maanden blijven, als we het leuk vinden mogen we blijven zo lang als we willen.

De station is niet op de meest geweldige plek, maar dat heeft zo zijn voordelen. Het ligt 3 uur rijden van een grote stad en een half uurtje van een klein dorp waar niks te doen is. Kortom, alles wat ik ga verdienen spaar ik op omdat ik niks heb om het aan uit te geven. Kost en inwoning word vergoed. Ik weet nog niet precies hoe onze accommodatie eruit ziet, ik verwacht een sta caravan. Ik ben heel nieuwsgierig wat ons huis word voor de komende 3 maanden.

De tijd is wel gevlogen en natuurlijk vind ik het ergens heel jammer dat de roadtrip voorbij is. Maar nadat we klaar zijn met ons werk op de station hebben we weer alle vrijheid en het geld voor een nieuwe trip! Ik ben heel blij dat we nu een baan gevonden hebben, dat houd namelijk in dat we niet meer aan het werk zijn met de kerst en we kunnen doen wat we graag willen!

Het station heet: Brooking Springs, in Fitzroys crossing.
Ik weet niet hoe het bereik is, maar ik zal jullie zeker op de hoogte houden!

Veel liefs.


4 reacties

 • Martha

  10 september 2016

  Karlijn , ik lees met veel plezier jouw verhalen over wat je zoal meemaakt daar in het verre Australië.
  Blijf genieten,
  Veel liefs van ons, Anton en Martha

  Beantwoorden
 • Joyce

  5 november 2016

  Heee Karlijntje!!

  Heerlijk die verhalen! Heel veel plezier met je/jullie nieuwe Job 🙂 liefs van ons p. s een dikke kus van Brendan, hij kan echt heeeel goed kusjes geven tegenwoordig hihi

  Beantwoorden
  • karlijnderooij

   7 december 2016

   K kan niet wachten op de kusjes!!

   Beantwoorden
 • Geneviève Roy

  25 december 2016

  Merry X-mas lieve Karlijn!
  Dikke kus, Geneviève

  Beantwoorden

Geef een reactie